T: +31(0)6 - 27 20 41 48 info@hooftbv.nl

PUTRANDEN RENOVATIE

Putranden ophalen/nivelleren

Putrand renovatie is een specialiteit van Van Hooft Infra Solutions

Het is misschien wel één van de meest storende slijtages in het wegdek voor bestuurders. Verzakte putranden & riooldeksels.

Bij het nivelleren van putranden wordt de putrand volledig vrijgemaakt. Rondom de putrand wordt op een afstand van +/- 17,5 cm een gleuf gezaagd.
Hierdoor kunnen we met pneumatische slaghamers, mooi langs de snede het asfalt verwijderen zonder dat er scheuren ontstaan in asfalt in de direkte omgeving van de putrand. Tijdens dit proces beschadigen wij de fundering van de put zo min mogelijk.

Nu de putrand vrij is gekomen, nivelleren wij deze naar het niveau van het asfalt. Hiervoor gebruiken wij een snel uithardende speciale steenmortel.
Door middel van de speciale Van Hooft Infra Solutions heteluchtlans verwarmen en reinigen wij nu de binnenzijde van het asfalt en de buitenzijde van de putrand.
Nadat wij eerst een warme voorstrijk van rubber bitumen hebben aangebracht, vullen wij de sponningen rondom de putranden af met een speciaal heet steenmengsel voorzien van een rubberhoudend-bitumenproduct.

Tot slot werken wij het geheel nu af met een dun rubber bitumen, waarna wij dit afstrooien met een speciaal bauxiet, wat een thermische behandeling van +/-1450 graden heeft gehad. 

Van Hooft Infra Solutions BV levert hiermee een zeer duurzaam herstel van putrand schade.

Van Hooft Infra Solutions heeft ook de mogelijkheid om zelf-nivellerende putranden toe te passen. Voor meer informatie hierover kunt u contact met ons opnemen.