T: +31(0)6 - 27 20 41 48 info@hooftbv.nl

Herstellen van gaten

Asfaltreparatie

Het Nederlandse wegennet wordt dagelijks door miljoenen wagens gebruikt.

Hierdoor ontstaan er schades aan het asfalt. Eén van de schades welke direct opgelost dient te worden, zijn gaten en bezwekken plekken in het asfalt.

 

Uitstel van het herstellen van deze asfaltreparatie zal leiden tot gevaarlijk situaties voor de weggebruikers, en de gaten zullen zich snel uitbreiden waardoor de kosten behoorlijk zullen toenemen.

Voor Van Hooft Infra Solutions zijn bij reparatie van gaten in het asfalt een paar zaken van belang.

1. De asfaltreparatie moet  van een duurzaam karakter zijn, en niet een tijdelijke oplossing zijn.

2. De weg moet weer snel toegankelijk zijn voor het verkeer.

3. Zwakke plekken in de directe omgeving van het gat worden ook hersteld om nieuwe schades te verkomen.

Bij het herstellen van gaten en bezwekken plekken in het asfalt, wordt eerst het gat volledig schoon geblazen. Hiervoor beschikt Van Hooft Infra Solutions over High-power compressor van Atlas Copco.

Vervolgens verwarmen wij het aangrenzende asfalt van het gat met een powerbrander. Dit doen wij om het asfalt schoon te branden en het voor te verwarmen voor de nieuwe laag asfalt.

Voor het aanbrengen van het nieuwe asfalt gebruiken wij gietasfalt welke wij plaatsen bij een temperatuur van 220 graden celcius. Vervolgens werken wij het geheel af met een elastisch-rubberen bitumen op een temperatuur van 180 graden. Tot slot strooien wij het geheel af met een leislag of gecalcineerd bauxiet.

De asfaltschade is nu duurzaam hersteld.